Saturday, July 23, 2011

Tarta cu dovlecei

Ingrediente:
500g dovlecei
200g cascaval / mozzarella
1 ardei gras rosu
2 oua
200ml smantana
sare, piper
sofran
aluat de tarta : 300g faina
                      150g unt
                      sare
                      1 ou

  • se pregateste mai intai aluatul de tarta: intr-un bol se pune faina cernuta cu untul rece taiat cubulete si se amesteca cu degetele pana se fac faramituri; se adauga oul, sarea si eventual daca nu se poate framanta putin lapte sau apa.Se face un disc din aluat, se infasoara in folie alimentara si se pune la frigider pt o ora sau doua.
  • se unge tava de tarta cu unt si se aseaza aluatul intins in prealabil.Se inteapa cu furculita
  • se pregateste umplutura: dovleceii se spala, se curata; din unul se taie cateva felii care se vor aseza pe deasupra tartei, ceilalti se razalesc; se uleiaza o tigaie, se pune razatura de dovlecei si feliile, se condimenteaza , eventual se adauga 1/2cescuta de apa, in care se pune si sofranul si se lasa sa se inmoaie putin, amestecand din cand in cand.
  • se pune umplutura pe tarta, iar deasupra presaram cateva felii de ardei si compozitia de smantana: smantana cu ouale si cu cascavalul ras amestecate. Se mai razaleste putin cas sau mozzarella deasupra si e gata de pus in cuptorul preincalzit.
  • se lasa la cuptor cam 30 minute, la foc mediu. Se serveste calda sau rece cu ketchup dupa preferinta sau cu salata de legume!

No comments:

Post a Comment