Sunday, December 18, 2011

Peste la cuptor cu mamaliguta

 Ingrediente:
1 file de peste (eu am avut crap)
1 lime
sare, piper
ulei de masline
mustar frantuzesc (cel cu boabe intregi)
oregano, busuioc
faina de malai
2 catei mari de usturoi
  • se unge tava de copt cu ulei de masline, de asemenea si fileul de peste,se sareaza si pipereaza, se unge si cu putin mustar si se condimenteaza. Se stoarce suc de lime deasupra, se mai pune putina apa si se da la cuptorul preincalzit, tava acoperind-o cu foaie de aluminiu. Se lasa cam 20 de minute si se verifica carnea, daca e ok, se mai lasa 5-10 minute fara folia de aluminiu(optional)- asta daca vrei sa prinda putina crusta, daca preferi carnea suculenta atunci poti sa sari peste pasul cu cele 10 minute
  • se face o mamaliguta din apa, faina de malai si sare
  • din usturoiul presat, putin ulei de masline se face mujdeiul , iar cine vrea poate pune putin lapte sau smantana peste usturoi pt sos.
POFTA BUNA!!!

1 comment:

  1. Mi-ai facut pofta! Ai un premiu la mine pe blog!Pupici

    ReplyDelete